Riksrett-vitne slår tilbake mot Trump

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump sparker ambassadør og sikkerhetsrådgiver etter at de vitnet mot ham i riksrettssaken Les mer Lukk

Påstandene fra president Donald Trump er åpenbart falske, sier advokaten til en av dem som fikk sparken etter å ha vitnet i riksrettssaken mot Trump.

Oberstløytnant Alexander Vindman fikk fredag sparken fra USAs nasjonale sikkerhetsråd i det som er kalt en gjengjeldelseskampanje fra den amerikanske presidenten. I løpet av helgen har Trump forsvart sparkingen og langet ut mot Vindman i sosiale medier.

– Han var veldig ulydig, har Trump skrevet.

Nå slår Vindmans advokat tilbake.

– Mens verdens mektigste mann fortsetter sin skremselskampanje, mens for mange i politiske posisjoner fortsetter å være stille, fortsetter oberstløytnant Vindman sitt arbeid for landet som et dekorert og aktivt medlem av militæret, sier advokat David Pressman ifølge BBC.

(Saken fortsetter under)

Oberstløytnant Alexander Vindman er ferdig i USAs nasjonale sikkerhetsråd. Også tvillingbroren hans har fått sparken. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Vindman var en av tjenestemennene i Trumps regjering som overhørte telefonsamtalen som var en del av kjernen i riksrettssaken. I samtalen ber Trump Ukrainas president om å etterforske hans politiske rival Joe Bidens sønn. I riksrettssaken vitnet Vindman mot Trump og sa at han mente samtalen var upassende.

Det er Trump ikke enig i.

– Jeg kjenner ham ikke, snakket aldri med ham eller møtte ham (tror jeg). Men han var veldig ulydig, gjenga innholdet i mine «perfekte» samtaler uriktig og fikk en fryktelig attest fra sin overordnede, mannen som han rapporterte til, som uttalte offentlig at Vindman hadde problemer med dømmekraften, å forholde seg til kommandolinjen og lekket informasjon. Med andre ord, UT, har han skrevet på Twitter.

Også USAs EU-ambassadør Gordon Sondland, samt Vindmans tvillingbror har fått sparken etter at Trump ble frifunnet i riksrettssaken. Tvillingbroren, Jevgenij Vindman, jobbet også i det nasjonale sikkerhetsrådet.