Trump langer ut mot riksrett-vitne

VIDEO: Både USAs EU-ambassadør Gordon Sondland og sikkerhetsrådgiver Alexander Vindman har fått sparken etter at de vitnet i riksrettssaken mot president Donald Trump. Foto: AP / Redigering: Martin Huseby Jensen

USAs president Donald Trump har lagt ut en serie bitende Twitter-meldinger der han forsvarer sparkingen av sentrale vitner i riksrettssaken mot ham.

Sparkingen av Ukraina-eksperten Alexander Vindman og tilbakekallelsen av EU-ambassadør Gordon Sondland vekker oppsikt, og Washington Post omtaler det som en gjengjeldelseskampanje. Trump ble i uken som gikk frikjent av medlemmene av Senatet, i en avstemning som med få unntak gikk etter partipolitiske skillelinjer.

Oberstløytnant Vindman er en dekorert krigsveteran og medlem av USAs nasjonale sikkerhetsråd fram til fredag, da han fikk sparken av Trump og ble eskortert ut av Det hvite hus.

– Jeg kjenner ham ikke, snakket aldri med ham eller møtte ham (tror jeg). Men han var veldig ulydig, gjenga innholdet i mine «perfekte» samtaler uriktig og fikk en fryktelig attest fra sin overordnede, mannen som han rapporterte til, som uttalte offentlig at Vindman hadde problemer med dømmekraften, å forholde seg til kommandolinjen og lekket informasjon. Med andre ord, UT, skriver USAs president.

Vindman var en av tjenestemennene i Trumps regjering som overhørte telefonsamtalen som var en del av kjernen i riksrettssaken. I samtalen, som senere ble offentliggjort av Det hvite hus, ber Trump Ukrainas president om å gjøre ham en tjeneste og etterforske hans politiske rival Joe Bidens sønn.

I riksrettssaken vitnet Vindman mot Trump og sa at han mente samtalen var upassende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært