Pelosi mener Trump ikke ga Demokratene noe valg

Leder i Representantenes hus mener at USAs president ikke ga demokratene noe valg, og at det var riktig å starte en granskning av presidenten. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Å sette i gang en granskning som kan føre til at USAs president stilles for riksrett, var det eneste riktige, mener speaker Nancy Pelosi i Representantenes hus

– Våre medlemmer gjorde sine egne vurderinger om dette. Men når det ble et spørsmål om nasjonens sikkerhet, så ga han oss ikke noe valg, sa Pelosi i et intervju med MSNBC fredag.

Hun kunngjorde tirsdag at de folkevalgte starter en formell gransking som kan føre til at Trump stilles for riksrett for maktmisbruk. Bakgrunnen er et varsel om innholdet i en telefonsamtale presidenten hadde med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Se video fra kunngjøringen under:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Demokratene starter riksrettsprosess mot president Donald Trump Les mer Lukk

Kommentar:Trump slår tilbake i varslersaken

I telefonsamtalen ba Trump sin ukrainske motpart om å bidra til en etterforskning av Joe Biden, som lenge har vært favoritt til å bli Demokratenes presidentkandidat i neste års valg. I varselet anklages Trump for å ha misbrukt presidentmakten til å få et annet land til å blande seg inn presidentvalget. Det hvite hus forsøkte i etterkant å skjule innholdet i samtalen, ifølge varsleren, som er ansatt i det amerikanske etterretningsapparatet.

Varsler:Det hvite hus forsøkte å legge lokk på Trumps telefonsamtale

I en Twitter-melding fredag retter den amerikanske presidenten oppmerksomheten mot varsleren og øker presset mot personen ytterligere. Trump skriver at «det høres mer og mer ut som den såkalte varsleren ikke er en varsler i det hele tatt». Presidenten antyder i stedet at varsleren er en som har handlet basert på sin partitilhørighet.

USAs nasjonale etterretningsdirektør slo torsdag fast at den ikke navngitte varsleren gjorde det som var riktig, og at vedkommende skal beskyttes.

Aktuelt:Trump forsvarer samtalen med Ukrainas president

Se video: Trump langer ut mot varsleren og demokratene: – Pelosi er kapret av venstresiden

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump langer ut mot varsleren og demokratene: – Pelosi er kapret av venstresiden Les mer Lukk