Bombe fra krigen lagde voldsomt krater i Tyskland

– Vi skal være glade for at ingen var på marken da bomben eksploderte, sier en talsmann for byen. Foto: AFP / NTB scanpix. Les mer Lukk

Natt til søndag eksploderte en gammel bombe fra andre verdenskrig i en kornåker i Tyskland. Det lagde et flere meter stort krater.

Innbyggerne i den tyske byen Ahlback nært Frankfurt i Tyskland bråvåknet av et stort og mystisk smell natt til søndag. Først søndag ettermiddag klarte man å finne ut hva som hadde forårsaket det kraftige smellet: En 250 kilo tung bombe fra andre verdenskrig, gjemt og glemt under en kornåker.

Krateret etter bomben målte rundt 10 meter i diameter og fire meter i dybde, skriver tyske Hessenschau. Det var NRK som først omtalte saken i Norge.

Ingen kom til skade i eksplosjonen.

Les også: Bombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin

– Vi skal være glade for at ingen var på marken da bomben eksploderte, sier en talsmann for byen, John Laubach.

Bomben antas å ha eksplodert på grunn av en kjemisk langtidsdetonator.

Det oppdages stadig udetonerte bomber fra andre verdenskrig i Tyskland. Noen av dem eksploderer uten forvarsel, mens andre kommer til overflaten for eksempel etter bakkefrost.

At en bombe fra andre verdenskrig detonerte i området ved Ahlbach er ifølge danske BT ikke så overraskende. Ahlbach var nemlig et yndet mål for de alliertes bombing mot slutten av andre verdenskrig. Det skyldtes lant annet at veien nær Ahlbach ble brukt av tyskerne for å trekke seg tilbake.

Fortsatt finner man hundrevis av utedonere bomber fra krigen i Tyskland hvert år. Bare i Berlin antas det å være omtrent 3000 udetonerte bomber fra krigen.

Les også: Bombe fra andre verdenskrig funnet ved Alexanderplatz i Berlin