Bombe fra andre verdenskrig desarmert i Berlin

En bombe fra krigen funnet under bygningsarbeider ved Alexanderplatz i Berlin, er uskadeliggjort. Evakuerte beboere kunne lørdag flytte hjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den 100 kilo tunge blindgjengeren stammer fra bombingen av Berlin under andre verdenskrig. Bomben skulle desarmeres i løpet av fredagen, men det tok litt tid å få evakuert området fordi politiet måtte innom et stort antall boligblokker og ringe på hver eneste dørklokke for å sikre at det ikke var noen i de omkringliggende bygningene.

Arbeidet førte til trafikkproblemer gjennom kvelden, med forsinkelser i kollektivtrafikken og avsperrede gater. Et område i en radius på 300 meter ble evakuert.

Etter en vellykket desarmering av bomben kunne beboerne vende tilbake til hjemmene sine lørdag morgen, og veiene ble åpnet igjen.

Bomben, som hadde en intakt detonator, ble funnet ved kjøpesenteret Alexa på hjørnet av Voltairestrasse og Dirckenstrasse.

Nesten 75 år etter at andre verdenskrig tok slutt er det fremdeles fullt av ueksploderte bomber og granater etter de alliertes massive bombing av Nazi-Tyskland.

I april i fjor måtte 10.000 berlinere evakuere da politiet uskadeliggjorde en 500 kilo tung britisk bombe.

I 2017 måtte rundt 60.000 mennesker evakuere fra et område i Frankfurt mens en 1,8 tonn tung britisk bombe ble uskadeliggjort.

Personvernpolicy