Hevder Trump bløffer om Renoir-maleri

President Donald Trump hevder å eie et verdifullt maleri av den franske kunstneren Pierre-Auguste Renoir (innfelt), noe museet som eier originalen aviser. Foto: AFP / NTB scanpix / Wikimedia Commons. Les mer Lukk

President Donald Trump hevder å eie et verdifullt maleri av den franske kunstneren Pierre-Auguste Renoir, men det samme bildet henger på et museum i Chicago.

Art Institute of Chicago kunngjorde fredag ​​at maleriet «To søstre» har vært i deres eie i over 80 år, skriver The New York Post.

Det samme maleriet var imidlertid å se på en av veggene i Donald Trumps luksuriøse leilighet i Trump Tower i New York fjor.

Tim O'Brien, som har skrevet en biografi om Trump, så også maleriet om bord i det private jetflyet til Trump. Da han gjorde Trump oppmerksom på at det umulig kunne være ekte, hevdet Trump det motsatte.

Les også: Trump skryter uhemmet av egen orkan-innsats

O'Brien fortalte at han hadde vokst opp i Chicago og selv sett Renoir-bildet henge i Art Institute of Chicago, men Trump sto på sitt og fastholdt at han eide originalen.

O'Brien er overbevist om at Trump fortsatt forteller besøkende at Renoir-bildet er ekte, selv om museet nå avviser dette.

Les også: Trumps trøst av soldatenke skaper reaksjoner

– Han tror på sine egne løgner. Han forteller de samme historiene om og om igjen og lukker øynene for fakta, sier O'Brien til Vanity Fair.

En talskvinne for Art Institute of Chicago opplyser til Chicago Tribune at det kjente Renoir-bildet ble donert til museet av Annie Swan Coburn i 1933. Hun hadde kjøpt bildet av en kunsthandler, som hadde kjøpt det direkte fra Renoir i 1891.

Les også: May, Merkel og Macron allierer seg mot Trump

Pierre-Auguste Renoir levde fra 1841 til 1919 og bildene hans er i dag blant de mest ettertraktede i kunstverdenen og selges for hundrevis av millioner kroner.