Deler av Københavns flyplass sperret etter hendelse

København flyplass i Kastrup
Politiet sperret av deler terminal 2 på flyplassen i København etter en hendelse Et par timer senere åpnet flyplassen igjen. I 09.45-tiden opplyses det at flyplassen er gjenåpnet for trafikk.

Det er forsatt ikke kjent hva slags hendelse det er snakk om.

Deler av Københavns flyplass var stengt i to timer tirsdag mens politiet undersøkte det de omtaler som mistenkelig forhold ved et fly.

Sperret i to timer

Hele terminal 2 og et parkeringshus rett utenfor ble sperret av i 7.30-tiden og passasjerer og ansatte evakuert.

Politiet fikk melding om hendelsen i 07.30-tiden tirsdag morgen, men politiet vil ikke opplyse hvorfor sperringen er satt opp.

Avsperringen førte til at det ikke var mulig å sjekke inn ved deler av terminalen, og dette påvirket flere avganger, opplyste flyplassens pressevakt Morten Bro.

Også et parkeringshus som ligger rett utenfor terminal 2 ble sperret av.

Embed: danmark

Kilde: Lette etter sprengstoff

Ifølge et vitne som Ekstra Bladet har snakket med var politifolk i full kamputrustning utplassert på flyplassen.

En betjent ved inngangen til terminalen skal ha fått beskjed om at politiet lette etter sprengstoff.

En såkalt «rullemarie» ble kjørt inn på flyplassen, noe som kunne tyde på at det dreide seg om en mistenkelig gjenstand.

På skjermene på flyplassen sto det at deler av flyplassen ble evakuert på grunn av en politiinnsats, og samme beskjed ble gitt over høyttaleranlegget.

Embed: danmark

«Følg politiets instrukser»

Flyplassens pressevakt oppfordret de reisende til å følge politiets og sikkerhetspersonalets instrukser, melder Politiken.

Avsperringen førte til forsinkelser i trafikkavviklingen, og København-politiet skrev på Twitter at det ikke var klart når området blir gjenåpnet.

Blant flyselskapene som bruker Terminal 2, er Norwegian, Ryanair, EasyJet, Singapore Airlines, Finnair, Air France, KLM og Qatar Airways.

Saken oppdateres

Embed: danmark