Disse landene gir homofile fengsel eller dødsstraff

I Norge fylles gatene av regnbueflagg og en stor parade til ære for LHBT førstkommende lørdag. I en rekke land blir homofile møtt med følgende reaksjoner. 

Hvert år publiserer organisasjonen ILGA et kart over lover om seksuell orientering i hele verden.

I følge det nyeste kartet blir det begått kriminalitet mot homofile i hele eller deler av 82 land verden over.

Disse landene gir homofile dødsstraff: Afghanistan, Sudan, Pakistan, Saudi - Arabia, Iran, Irak, Mauritania og Yemen.

Disse landene gir homofile fra 14 år i fengsel opptil livstid i fengsel: Etiopia, Eritrea, Tanzania, Zambia, India, Papa Ny Guinea, Sierra Leone, Guyana, Uganda, Bangladesh, Maldivene, Malaysia, Barbados og Trinidad.

Disse landene gir opptil 14 år i fengsel: Det finnes 57 stater som gir opptil 14 år i fengsel for homofili. Eksempler på land med slik straff er Egypt, Libya, Turkmenistan, Myanmar og Botswana.

Disse landene har promoteringslover mot homofili: Russland, Indonesia og Litauen.

Se hele kartet her.

Under årets parade i Oslo har organisasjonen FRI valgt å gi oppmerksomhet til nettopp denne problemstillingen. Tidligere i år kom det frem at homofile blir torturert og drept for sin legning i republikken Tsjetsjenia. I paraden førstkommende lørdag skal FRI ikledd fangehetter sydd i det Tsjetsejnske flaggets farger gå til ære for at skeive blir arrestert, torturert og drept i republikken.

"Fortsatt sitter mange i arrest, og fortsatt er ingen stilt til ansvar for gjerningene. Fortsatt lever journalistene som rapporterer om overgrepene i usikkerhet. Og fortsatt trenger mange beskyttelse," skriver organisasjonen på sitt Facebookarrangement.

Les også:

Homofile får elektrosjokk

Amnesty demonstrerte mot forfølgelse av homofile