FBI frigir ukjente bilder fra 9/11-terroren

Pentagon fortsatt i brann etter at Flight 77 traff bygningen. Les mer Lukk

Disse bildene fra 11. september-terroren har aldri tidligere vært vist offentlig.

Fredag kveld slapp Federal Bureau of Investigation (FBI) et tyvetalls tidligere ukjente bilder fra terroren 11. september.

Bildene viser innsatsen fra FBI-agenter og brannkonstabler etter at Flight 77 fra American Airlines ble kapret og flydd rett inn i Pentagon.

Her, i Arlington Virginia, holder det amerikanske forsvarsdepartementet til. Den delen av bygningen som ble truffet bestod for det meste av tomme kontorer etter en oppussing.

Les også: Ett minutts stillhet for 9/11-ofrene

De fem kaprerne og alle ombord i flyet (64 personer) ble drept. 125 ansatte i Pentagon døde også i terrorhandlingen.

Denne dagen ble fire sivile fly kapret i USA, og brukt som angrepsvåpen. To av dem ble kjørt inn Tvillingtårnene i New York og drepte mer enn 2600 mennesker.

Til sammen omkom nesten 3000 i det som er den mest alvorlige terrorangrepet i USAs historie. Angrepet var planlagt og ble utført av det islamistiske al-Qaida.

Les også: Elektronikkforbud på fly innføres av terrorfrykt

USA brukte i årene etter enorme beløp på å spore opp osama bin Laden som ledet terrororganisasjonen. Han ble til slutt funnet og drept 2. mai 2011 i en pakistanske landsby.

Men angrpene førte også til USAs krigføring i både Afghanistan og Irak, samt innføringen av nye omfattende overvåkningsmetoder.




https://multimedia.fbi.gov/?q=Pentagon&perpage=50&page=1&searchType=image