Obama mener han kunne vunnet årets presidentvalg

USAs president Barack Obama mener han kunne ha vunnet valget dersom han kunne ha stilt til en tredje periode. Foto: Carlos Barria / Reuters / NTB scanpix. Les mer Lukk

USAs president Barack Obama, som går av 20. januar, mener han kunne ha samlet nok støtte til å bli valgt for en tredje periode dersom reglene tillot det. – Aldri, svarer Donald Trump.

I et podcastintervju med sin tidligere rådgiver David Axelrod, sier Obama at flertallet av amerikanerne stiller seg bak forestillingen om et USA som er «tolerant og mangfoldig og åpent og fullt av energi».

– Og problemet er at det ikke alltid åpenbarer seg i politikken. Jeg er overbevist om denne visjonen, fordi jeg er sikker på at om jeg hadde stilt til valg igjen, og uttalt det tydelig, så tror jeg at jeg kunne ha mobilisert et flertall av amerikanerne til å samle seg bak det, sier Obama.

USAs grunnlov forbyr presidenter å sitte mer enn to fireårsperioder og det var Hillary Clinton som stilte til valg for Det demokratiske partiet.

Landets kommende president, Donald Trump, avviser at Obama kunne ha vunnet.

– President Obama mener at han ville vunnet mot meg. Han bør si det, men jeg sier ALDRI, skriver Trump på Twitter og viser til at jobber har forsvunnet ut av landet, IS og helsereformen Obamacare.

Obama benytter også intervjuet til å skryte av Hillary Clinton, selv om hun tapte kampen om presidentjobben.

– Hun gjennomførte på strålende vis under virkelig tøffe forhold, sier han.

Les også:

Obama forsvarer at USA unnlot å gripe inn i Syria

Obama advarer Putin

–Michelle blir aldri president