70 republikanere krever at pengestøtten til Trump kuttes

De siste ukene har en rekke profilerte republikanere gått ut og sagt at de ikke kommer til å stemme på Donald Trump. Foto: AP Photo / Evan Vucci Les mer Lukk

I et åpent brev krever over 70 republikanske politikere at partiet kutter pengestøtten til presidentkandidat Donald Trump.

De vil i stedet at pengene brukes til å sikre partiet flest mulig plasser i Kongressen.

Brevet er adressert til leder i Republican National Committee (RNC), Reince Priebus, melder Politico. RNC er et partiorgan som samordner og finansierer partiets valgkamper.

– Vi mener at Donald Trumps splittende effekt, hans hensynsløshet, inkompetanse og rekordstore manglende popularitet kan føre til at valget blir et valgskred for demokratene, heter det i brevet, som blant annet er signert av flere tidligere kongressmedlemmer og personer som har hatt ledende stillinger i partiapparatet.

Frykter Trump-effekt

Republikaneren Andrew Weinstein, en uttalt Trump-kritiker, er blant initiativtakerne. Han opplyser at brevet kommer fra folk som ønsker at partiet skal beskytte partiets nåværende flertall i både Senatet og Representantenes hus.

I partiet er frykten stor for at Trumps lave oppslutning vil føre til at partiet taper flertallet i begge kamre i Kongressen.

Brevet begynte å sirkulere blant partimedlemmer tidligere i uken, og er ventet å bli sendt til Priebus i neste uke.

Les også: Trump vedgår utfordringer i valgkampen

Trump anklages for å oppfordre til vold mot Clinton

Kina langer ut mot Trump

Tidligere sikkerhetstopper advarer mot Trump

Embed: trump

– Mister millioner

I brevet blir Trump kritisert for å ha kommet med en lang rekke uttalelser som har virket frastøtende på «millioner av velgere fra alle partier, deriblant funksjonshemmede, kvinner, muslimer, innvandrere og minoriteter».

– Han har også vist skremmende autoritære tendenser, deriblant trusler om å forby en hel religion innreise til landet, ordre til militæret om å bryte loven ved å torturere fanger, drepe familiene til mistenkte terrorister, overvåke lovlydige muslimske borgere i databaser og bruke utøvende myndighet til å innføre andre ulovlige og grunnlovsstridige tiltak, heter det i brevet.

Embed: trump

Krisemøte i Trump-leiren

Trump har ennå ikke kommentert brevet, men i en annen artikkel melder Politico at Trumps rådgivere skal møte flere av partiets sentrale partimedlemmer i Orlando i Florida fredag.

Det er Trumps valgkampteam som skal ha bedt om møtet, noe som kan tyde på at Trump vil be om hjelp til å redde sin egen valgkamp.


Trump langet ut mot partikollega. Se video:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump langet ut mot partikollega

Trump: – Hillary er djevelen. Se video:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trump: - Hillary er djevelen