Maduros tilhengere beskylder opposisjonen for fusk

Nicolás Maduro
Tilhengere av Venezuelas president Nicolás Maduro mener motstanderne jukser i forsøket på å få i stand en folkeavstemning med krav om å kaste presidenten.

Mens landet er dypt inne i en økonomisk krise, jobber Maduros motstandere for å oppfylle de formelle kriteriene for å holde en folkeavstemning om hvorvidt presidenten skal skiftes ut. Det første hinderet på veien er å få godkjent 1,8 millioner innsamlede underskrifter.

Les også: Venezuelas opposisjon oppfordrer til motstand

Avgjørelsen kan komme på torsdag, men fra Maduro-leiren kommer det allerede påstander om juks.

– Jeg kan si med sikkerhet at vi hittil har oppdaget 10.000 navn på avdøde blant de innsamlede underskriftene, sier Jorge Rodriguez, som leder den regjeringsoppnevnte kommisjonen som har oppsyn med prosessen. I en separat uttalelse søndag hevdet samme Rodriguez at det var fusket med 40 prosent av underskriftene.

Dersom valgkommisjonen godkjenner kampanjen, må alle som har skrevet under, bekrefte dette og avgi fingeravtrykk for å bekrefte identiteten sin. Deretter må opposisjonen samle inn fire millioner underskrifter i en ny kampanje for å utløse en folkeavstemning.

Motstanderne til Maduro jobber for å holde en avstemning innen 10. januar, fire år inn i Maduros seksårsperiode som landets leder. Dersom folket går mot Maduro, overtar visepresidenten makten.