Tidligere forsvarstopper vil løse Midtøsten-konflikten

Ultranasjonalisten Avigdor Lieberman er utpekt som Israels forsvarsmininister. Nå tar pensjonerte forsvarstopper og etterretningsfolk til orde for å løse konflikten med Palestina. Les mer Lukk

Over 200 israelske tidligere forsvarstopper og etterretningsfolk har lagt fram en detaljert plan for hvordan den israelsk-palestinske konflikten kan løses.

Gruppen kritiserer regjeringens manglende tiltak for å få en slutt på konflikten. De har lagt fram rapporten etter en uke med mye politisk turbulens som endte med at forsvarsminister Moshe Yaalon ble skiftet ut med ultranasjonalisten Avigdor Lieberman. Lieberman har vært tydelig på at han er kritisk til fredsforhandlinger med palestinerne.

Les også: Midtøsten-konferanse i Paris utsatt

Gruppen består av pensjonerte krigsveteraner som alle er godt kjent med den flere tiår lange konflikten. Veteraner er høyt respektert i Israel, og blir ofte lyttet til.

Amnon Reshef, som har status som krigshelt og er gruppens formann, sier planen motsier som påstår at det ikke finnes en palestinsk fredspartner eller at forholdene ikke ligger til rette for forhandlinger.

Les også: 100 år siden stormaktene tegnet opp grensene i Midtøsten