Meny

Midtøsten-konferanse i Paris utsatt

Fredskonferansen for Midtøsten er utsatt, sier president François Hollande til fransk radio. Foto: Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den planlagte fredskonferansen mellom Israel og palestinerne, som Frankrike har tatt initiativ til, er utsatt til sommeren, opplyser Frankrikes president François Hollande.

Fredskonferansen skulle egentlig holdes 30. mai i Paris.

– USAs utenriksminister John Kerry kan ikke komme 30. mai, så konferansen er utsatt. Den vil finne sted i sommer, sa Hollande til fransk radio tirsdag.

Frankrike har foreslått å arrangere konferansen i Paris. Israels statsminister Benjamin Netanyahu mener Frankrike er partisk i saken og han vil derfor ikke delta. Han godtar kun direkte forhandlinger.

Palestinernes statsminister Rami Hamdallah slutter på sin side opp om det franske initiativet. Han sa mandag at direkte forhandlinger med Israel er historie.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus