Nord-Korea svarer på menneskerettighetskritikk

Det nordkoreanske folket tar del i feiringen av fireårsdagen for innsettelsen av Kim Jong-un som leder for landet. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Nord-Koreas utenriksminister Ri Su-yong sier at Nord-Korea er et av verdens beste land å bo i og at verdenssamfunnet har misforstått innbyggernes levestandard.

– I vårt land er det ikke en eneste person som er arbeidsledig eller ikke har muligheter til å få en jobb. Alle skal gjennomføre 12 års skolegang, og har tilgang til gratis utdannelse og gratis helsetilbud. I tillegg til det finnes det ingen prostituerte, rusavhengige eller uteliggere. Så hvordan det har seg at vi har blitt stemplet som verstinglandet for menneskerettigheter vet ikke jeg, sier Ri via en tolk.

Som første vestlige medieorganisasjon, fikk nyhetsbyrået AP lov til å intervjue utenriksministeren lørdag. På spørsmål om den kommende partikongressen, fortalte Ri om strategien som skal gjøre Nord-Korea til et enda bedre land.

– For det første skal vi øke presset på økonomisk vekst som skal gjøre nasjonen vår enda mektigere. For det andre skal vi forbedre folkets levestandard, og for det tredje skal vi styrke forsvaret.

Kongressen, som finner sted i mai, er den første under landets leder Kim Jung-uns regjeringstid.

Les også:

Nord-Korea bekrefter rakettest: – En stor suksess

Nord-Korea langer ut mot Sør-Koreas president

Propagandaballonger over Nord-Korea