Sanders tror partitopper kan ombestemme seg

Bernie Sanders tror helgens fremgang kan få superdelegater til å skifte side innen landsmøtet i juli. Foto: David Ryder / Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Etter en god helg hvor han knappet innpå Hillary Clinton, mener Bernie Sanders han er i et driv som kan sikre ham støtte fra ledende demokrater i kampen om nominasjonen.

Sanders sikret seg seier i delstatene Alaska, Washington og Hawaii lørdag, og de siste uttalelsene hans tyder på at han akter å jobbe videre for å redusere Clintons solide ledelse. Hun har fortsatt sikret seg 1.253 landsmøtedelegater mot Sanders' 975. I tillegg har Clinton støtte fra 469 såkalte superdelegater, men disse kan skifte mening helt fram til møtet i juli.

Les også: Sanders vinner i tre delstater

29 superdelegater har hittil erklært at de er for Sanders, men han tror han kan sikre seg flere. Grunnen til optimismen hans er målinger som antyder at han kan stille sterkere enn Clinton i møtet med republikanernes kandidat i valget i november.

– Det er vi som har vind i seilene. Mange av disse superdelegatene kan komme til å tenke seg om når det kommer til Clinton, sier Vermont-senator Sanders til CNN.

Delegater fra delstatene har 85 prosent av stemmene på landsmøtet, mens de siste 15 kontrolleres av superdelegater som partiledere, guvernører og kongressmedlemmer. En kandidat trenger 2.383 stemme for å vinne nominasjonen på landsmøtet.

Les også: Bernie Sanders samlet inn mest penger i februar