Sanders vinner i tre delstater

Bernie Sanders vinner i tre av kveldens nominasjonsvalg. Se video.

Bernie Sanders vinner Demokratenes nominasjonsmøter i Hawaii, viser opptellingen. Fra før er det klart at Sanders også vinner med klar margin i delstatene Alaska og Washington.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demokratenes presidentkandidater:

  • Hillary Clinton (68): Tidligere utenriksminister, før det har hun vært senator fra New York og førstedame.
  • Bernie Sanders (74): Senator fra Vermont. Tidligere borgermester i Burlington. Betegner seg som demokratisk sosialist og ser på de skandinaviske landene som et forbilde.

Dermed ser senatoren fra Vermont ut til å ta igjen noe av det store forspranget Hillary Clinton har i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat.

Prognosene til både nyhetsbyrået AP og TV-kanalen MSNBC viser at Sanders vinner i delstaten Washington, hvor 101 delegater skal fordeles. Når 31 prosent av stemmene er talt opp ligger Sanders an til å få 76 prosent av stemmene, mens Hillary Clinton har 24 prosents oppslutning.

Bakgrunn: Clinton mot Sanders i tre delstater i vest

Fra før er det klart at Sanders vinner i kveldens nominasjonsvalg i Alaska. 16 delegater skal fordeles i delstaten, og Sanders ser ut til å ta 79 prosent av stemmene.

Demokratene skal også stemme over presidentkandidatene i Hawaii, men resultatene derfra er ennå ikke klare.

Hillary Clinton leder klart sammenlagt i nominasjonsvalgkampen. Så langt har hun støtte fra 1.228 delegater til landsmøtet, mens Bernie Sanders har 947. Et stort antall såkalte superdelegater har også uttrykt støtte til Clinton, men disse har ikke bundet seg til én kandidat.

Les også: Bernie Sanders samlet inn mest penger i februar

Personvernpolicy