Fingeravtrykk fra Salah Abdeslam funnet i leilighet i Brussel

Fire politifolk ble såret og én terrormistenkt drept i politiaksjonen mot leiligheten i bydelen Forest tirsdag. Les mer Lukk

Det er funnet fingeravtrykk fra Salah Abdeslam, som er ettersøkt etter terroraksjonen i Paris i november, i en leilighet i Brussel som ble stormet av politiet denne uken.

Det opplyser belgisk påtalemyndighet. Fire politifolk ble såret og én terrormistenkt drept i politiaksjonen mot leiligheten i bydelen Forest tirsdag. Abdeslam (26) er imidlertid fortsatt på frifot.

Franske medier melder at det også er funnet DNA fra den ettersøkte mannen i leiligheten. Abdeslam var trolig en av to personer som klarte å flykte fra boligen under skuddvekslingen med politiet, ifølge den belgiskes kringkasteren RTBF.

Forbehold

Andre medier tar flere forbehold og skriver det er mulig 26-åringen kan ha besøkt leiligheten på et tidligere tidspunkt.

Mannen som ble drept i leiligheten i Forest, står på den lekkede listen over medlemmer av ekstremistgruppen IS, melder TV-stasjonen VRT. Listen skal ha blitt gitt av en IS-avhopper til TV-stasjonen Sky News.

Les også: Belgisk politi varslet om Paris-angripere ett år før

– Frivillig

Den 35 år gamle mannen, som angivelig het Mohamed Belkaid, skal ha meldt seg frivillig til å utføre en selvmordsaksjon for IS. I 2014 oppholdt han seg angivelig i Syria hvor han kjempet sammen med IS.

I Paris ble 130 mennesker drept i terroraksjonen fredag 13. november i fjor. Flere gjerningsmenn, blant dem Salah Abdeslams eldre bror, ble drept av politiet.

Les også: Ettersøkt Paris-angriper kan ha gjemt seg i et flyttelass