Michigan-drapsmann saksøker Uber

Jason Dalton hevder det er Ubers feil at han skjøt og drepte seks personer i Michigan i februar. Foto: Reuters / NTB scanpix Les mer Lukk

Uber-sjåføren som er siktet for å ha skutt og drept seks mennesker i Michigan i februar, saksøker selskapet for 10 millioner dollar. Han mener Uber er årsaken til at han er fengslet.

Jason Dalton (45) leverte sitt skriftlige søksmål i distriktsretten i Detroit tirsdag. Han nevner ikke skyteepisodene direkte, men skriver at «jeg er i fengsel på grunn av Uber».

Dalton er siktet for å ha skutt åtte mennesker, hvorav seks døde, i løpet av fem timer 20. februar, mens han kjørte for Uber i Kalamazoo, 24 mil vest for Detroit.

Han har forklart i avhør at mobilappen hadde evnen til å kontrollere kroppen hans, og at det dukket opp et djevelhode som ga ham oppdrag nå han trykket på Uber-appen på telefonskjermen sin.

Les også: Mann pågrepet etter at seks mennesker ble skutt i Michigan

– Ødela livet mitt

I søksmålet retter Dalton en rekke mer eller mindre alvorlige anklager mot Uber. Blant annet skriver han at Uber utnytter sjåførene sine og at selskapet har unnlatt å betale ham både lønn og overtidsbetaling.

– Jeg jobbet og slet for dem. De ga meg ingen julebonus, jeg ble ikke invitert til noen firmafester, de tvang meg til å jobbe mens jeg var syk, og de lot meg ikke tilbringe tid med barna mine, skriver Dalton – og fortsetter:

– Livet mitt er ødelagt på grunn av Uber. Kona mi vil skilles på grunn av Uber.

Les også: Uber punger ut i forlikssak i USA

16 lovbrudd

Dalton krever 10 millioner dollar, tilsvarende 84,6 millioner kroner, i oppreisning. Ifølge Uber startet han å kjøre for dem tidligere i år.

– Det er vanskelig å vite hvordan man skal svare til en som nekter å ta ansvar for sine handlinger. Våre tanker går til ofrenes familier, som må leve med konsekvensene av hans forferdelige forbrytelser, skriver selskapet i en pressemelding.

Dalton er siktet for 16 lovbrudd, inkludert seks drap, som kan føre til at han må tilbringe resten av livet bak murene. Ifølge politiet har han innrømmet å ha skutt de åtte personene.