Uber punger ut i forlikssak i USA

Det omstridte selskapet må punge ut nær 250 millioner kroner etter å ha blitt saksøkt av kunder i USA.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Det omstridte selskapet må punge ut nær 250 millioner kroner etter å ha blitt saksøkt av kunder i USA. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

San Francisco (NTB-AP): Selskapet bak taxitjenesten Uber har gått med på å betale nær 250 millioner kroner for å avslutte to rettssaker der selskapet anklages for å ha forledet sine kunder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uber ga beskjed til en føderal dommer i San Francisco, der selskapet har sitt hovedkvarter, om at det vil betale de 28,5 millioner dollarene for å bli ferdig med sakene. Pengene fordeles på omtrent 25 millioner kunder som har brukt Ubers mobilbaserte drosjetjeneste mellom 1. januar 2013 og 31. januar 2016.

Søksmålene har bakgrunn i at selskapet skal ha lurt kundene ved å lyve om sikkerhetsrutiner og pris for bilturer. Ifølge anklagene har Uber tatt opptil 2,30 dollar per tur for det de kaller en markedsledende bakgrunnssjekk av sjåførene. Men faktum er at Uber ikke gjennomfører kontroll av fingeravtrykk, slik det er krev av andre taxisjåfører.

Som en del av forliket må Uber også slutte å bruke enkelte sikkerhetsrelaterte begreper i sin reklame. Blant annet må de bytte ut navnet på avgiften «Safe Ride Fee» med «Booking Fee».

Forliket er foreløpig ikke godkjent av domstolen, men er til behandling. (©NTB)

Personvernpolicy