Kurdiske militssoldater drept nord for Aleppo

Opptil 200 kurdiske militssoldater er «nøytralisert» i et tyrkisk flyangrep nord for Aleppo, melder statlige medier i Tyrkia.

Ifølge meldingene angrep de tyrkiske flyene 18 mål i Maarraat Umm Hawsh-regionen nord i Syria.

Ifølge nyhetsbyrået Anadolu ble mellom 160 og 200 militssoldater «nøytralisert» i angrepene, som fant sted onsdag kveld.

Terrorliste

Militssoldatene tilhørte den kurdiske YPG-militsen, som har tette bånd til PKK-geriljaen i Tyrkia.

PKK står både på Tyrkias, EUs og USAs liste over terroristorganisasjoner, men YPG-militsen får likevel amerikansk støtte i kampen mot IS og kontrollerer flere områder nord i Syria.

The Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) bekrefter at det ble gjennomført rundt 20 flyangrep mot området, men kan ikke gå god for det høye tapstallet.

Bekrefter angrep

Ifølge SOHR er så langt elleve YPG-soldater bekreftet drept og 24 andre såret i flyangrepene, som ble etterfulgt av beskytning fra tyrkiske stridsvogner og artilleri.

En av lederne i YPG-militsen, Mahmoud Barkhadan, opplyste torsdag morgen at det tyrkiske angrepet fortsatt pågikk og at de første rapportene fra området går ut på at ti militssoldater er drept og rundt 20 såret.

YPG-militsen har de siste dagene hatt framgang mot den ytterliggående islamistgruppa IS nord for Aleppo.

Blant målene Tyrkia har angrepet det siste døgnet, var minst ni bygninger som YPG benyttet som hovedkvarter, våpenlagre og boligkvarter, og flere av militsens kjøretøy ble også ødelagt.

Les også:

Tyrkiske stridsvogner inn i Syria igjen

Erdogan vil ikke ha korridor til Syria