Meny

Erdogan vil ikke ha korridor til Syria

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan. Foto: Umit Bektas / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ankara (NTB-AFP): President Recep Tayyip Erdogan sier Tyrkia ikke vil tillate en «terrorkorridor» på grensen til Syria, slik den kurdiske militsen ønsker.

– Ingen kan forvente at vi tillater en terrorkorridor. Vi vil ikke tillate det, sa Erdogan under en tale på flyplassen i Ankara. Tyrkias operasjon mot den kurdiske YPG-militsen er et forsøk i å hindre YPG i å knytte seg til et kurdiskkontrollert område vest for elva Eufrat. Tyrkia frykter at det kan føre til opprettelsen av en kurdisk region i Syria og styrke opprørere på den tyrkiske siden av grensen.

For en uke siden intervenerte Tyrkia militært i Syria, for å rydde grenseområdene for den ytterliggående islamistgruppen IS og stoppe YPG-militsens framrykk. Militærstyrker og allierte drev IS-opprørere ut av byen Jarablus under offensivens første dag 24. august, og torsdag sa tyrkiske myndigheter at flere landsbyer var ryddet for «terrorister».

Kurderne, som har fått en stor grad av selvstyre i Nord-Syria, fordømmer den tyrkiske militærintervensjonen og kaller den en krigserklæring. (©NTB)

Populært