Norsk seier, men kapteinen skadd

Andreas Martinsen jubler sammen med Ken André Olimb (t.v.) og Mathis Olimb etter å ha scoret Norges første mål under privatlandskampen i ishockey mellom Norge og Frankrike i Lørenskog ishall fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Norges slo Frankrike 5-1 i en VM-oppkjøringskamp fredag, men landslagskaptein Ole-Kristian Tollefsen forlot isen med en skade.

Andreas Martinsen sendte Norge i føringen etter 11.36 da han viste litt NHL-tøffhet med å sette pucken rett på mål. Han spilte i rekke med brødrene Ken André og Mathis Olimb.

Under fjorårets VM var Norge blant de dårligste lagene i både overtall og undertall. Det er deler av spillet som ofte avgjør jevne kamper.

– Vi har ikke trent noe spesielt på dette, men heldigvis får vi tre treninger når vi kommer til Moskva på onsdag, torsdag og fredag, sa Roy Johansen.

– Det viktigste med kampene mot Frankrike er å få inn tempoet inn i kroppen til alle spillerne.

De norske spillerne fikk drillet litt på undertallet sitt mot Frankrike og viste til tider solid spill i egen sone. Bortsett fra en suser i tverrliggeren og at pucken danset på målstreken var det ikke så mange mulighetene de franske spillerne kom til foran Lars Haugen i det norske målet.