Halvfullt Bernabeu venter Ødegaard

Martin Ødegaard kan få en sjelden sjanse for Real Madrid onsdag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Les mer Lukk

Martin Ødegaard får etter all sannsynlighet sjansen for Real Madrid onsdag. Drammenseren er med i troppen mot Cultural y Deportiva Leonesa hjemme.

– Ødegaard skal være med oss i morgen sammen med to-tre andre fra Castilla. Vi gjorde jobben i første kamp og må spille også onsdag. Vi ønsker å spille bra også denne gangen, sa trener Zinédine Zidane på en pressekonferanse tirsdag.

Troppen inneholdt som ventet flere nye navn. Real har hele 7-1 å gå på fra bortekampen i 1/16-finalen mot laget fra tredje nivå i Spania.

Unngår Madrid-laget tap, blir det den 32. kampen på rad uten nederlag. Klubbrekorden er 36. Troppen startet tirsdagens treningsøkt med ett minutt stillhet etter flystyrten i Colombia.

Ødegard står bare med ett kortere innhopp for Real siden han ble kjøpt fra Strømsgodset for snart to år siden.

– Jeg har ikke hørt noe om dette, men det hadde jo vært flott å spille på Santiago Bernabéu, sa Ødegaard til NTB for et par uker siden.

Les også: – Ødegaard har blitt bedre på alt

Finale

Det er ventet bare vel halvfull stadion onsdag. Det betyr cirka 50.000 tilskuere. Billigst billett er i de offisielle kanaler til salgs for bare 93 kroner.

Real har flere skadde spillere og ikke minst lørdagens El Clásico i tankene. Kampen borte mot Barcelona kan langt på vei avgjøre hele serien.

Etter at «Barca» har snublet flere ganger, sist søndag med 1-1-kamp, er differansen allerede oppe i seks poeng.

Real Madrid-eksperter tror muligheten for en plass i startoppstillingen, er stor for Ødegaard. Trenerteamet mener Leonesa-kampen skal være en perfekt mulighet for å teste nordmannen ytterligere.

Han leies etter all sannsynlighet ut fra januar. Ødegaard trenger jevnlig matching på høyere nivå enn hva han får på Reals B-lag Castilla (tredjenivå i spansk fotball).

Franske Rennes virker å ligge godt an i løypa.

Les også: U21-Ødegaard: – Vi kan slå hvem som helst

Yngst

Dette er nøkkeldatoene for Ødegaard i det som var en sensasjonell overgang:

7. januar 2015: Ødegaard flyr til Madrid og forhandler.

22. januar 2015: Både Strømsgodset og Real offentliggjør avtalen som løper til sommeren 2018. Godset får cirka 30 millioner kroner for spilleren. Det kan øke til 50 mill. fordi avtalen har flere punkter omkring spilletid og annet.

8. februar 2015: Ødegaard debuterer på Reals B-lag Castilla med et innhopp.

23. mai 2015: Ødegaard debuterer for A-laget i siste seriekamp. Han erstatter Cristiano Ronaldo etter 58 minutter og blir med det klubbens yngste spiller i obligatorisk kamp.