Høgmo-evaluering på trappene:

– Vi er skuffet og lei oss

Your browser doesn't support HTML5 video.

Fotballpresidenten: – Vi er skuffet og lei oss Les mer Lukk

Fotballpresident Terje Svendsen kunne ikke si noe om fremtiden til landslagssjef Per-Mathias Høgmo da han landet i Norge lørdag.

Toppfotballsjef Nils Johan Semb har fått i oppdrag å lede evalueringen av landslagssjef Per-Mathias Høgmo, opplyste fotballpresident Terje Svendsen da han møtte pressen lørdag.

Svendsen svarte på spørsmål i tre og et halvt minutt da han kom hjem med NFFs charterfly for gjester og samarbeidspartnere dagen etter 1-2-tapet i Norges skjebnekamp mot Tsjekkia i Praha.

Se hva fotballpresidenten hadde å si om Høgmos fremtid i videoen øverst i artikkelen.

– Skuffet og lei oss

– Det er all grunn til å si at vi er både skuffet og litt lei oss over resultatet både i Praha og i kvalifiseringen så langt. Nå skal vi i styret evaluere, og vi har allerede bedt toppfotballsjefen om å sette i gang og gjennomføre evalueringsprosessen sammen med styret, sa han.

– Evalueringen skal være både tilbakeskuende og framoverskuende, slik at vi kan ta de riktige beslutningene for norsk fotball.

Svendsen svarte unnvikende på spørsmål om Høgmo har styrets tillit.

– Han er ansatt som landslagstrener. Nå skal vi gjennom en evaluering for å se hva som er riktig for norsk fotball framover.

Les også: Ankepunktene mot Høgmo

Fagmiljøet

Svendsen sa at det fotballfaglige miljøet i NFF vil veie tungt i prosessen.

– Det er helt klart det fotballfaglige miljøet som Nils Johan Semb representerer. Vi ønsker å bruke det miljøet for å få gode innspill om absolutt alt. Så er det naturlig at også andre trekkes inn i evalueringen, men det har vi ikke tatt stilling til ennå.

Da Høgmo ble ansatt, ble han den første landslagssjef som rapporterte direkte til styret i stedet for til toppfotballsjefen. Det er en struktur Svendsen tidligere har varslet at man vurderer å endre igjen, og nå er det Semb som skal lede evalueringen av Høgmo.

Svendsen sier at Norges svake start i VM-kvalifiseringen gjør at man må heve blikket flere år framover.

Les også: Landslagets supporterklubb: La oss slippe Høgmo

Nesa mot 2020

– Jeg er skuffet både over resultatene og prestasjonene i de siste kampene. Vi hadde som mål å gjøre det bedre i de fire første kampene i kvalifiseringen. Det er fortsatt en teoretisk mulighet for å bli nummer to i gruppa, men samtidig må vi erkjenne at det er en teoretisk og veldig tynn tråd, sa han.

– Når vi skuer framover er det klart at vi også må ha nesa framover mot 2020.

Da spilles det neste sluttspill Norge har en rimelig sjanse til å være med i.

Svendsen bedyret at prisen for eventuelt å sparke Høgmo ett år før kontraktens utløp ikke har vært vurdert.

– Så langt har vi ikke tenkt i det hele tatt. Nå skal vi inn i en evalueringsprosess, og så skal vi treffe de riktige beslutningene, sluttet han og rakk dermed å si varianter av «evaluering» ti ganger i løpet av de tre og et halvt minuttene i ankomsthallen på Gardermoen.

Les også: «Ekstrem disiplin» skal berge VM-drømmen