Langrenn: Valnes forsvarte NM-gullet i sprint

Erik Valnes var best i alle heat og tok NM-gull på sprinten på Gjøvik. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Erik Valnes var sterkest i alle sine heat og vant fristilssprinten under NM på ski på Gjøvik i en spennende finale.

Bardufoss-løperen valgte en dristig taktikk i finalen og kjørte hardt fra start. Ingen klarte ta seg forbi Valnes, men det ble likevel spenning helt inn.

Spurtoppgjøret om seieren endte med seier til Valnes foran Even Northug og Pål Golberg. Samtlige seks løpere var relativt samlet helt mot slutten, og avstanden fra Valnes ned til sjettemann Ansgar Evendsen var på bare 1,76 sekund.

– Det er jo stort. Én ting er å bli norsk mester, noe annet er å klare å gjennomføre en skøytesprint ganske prikkfritt. Det har jeg gjort mange ganger i klassisk, men det smaker ganske godt å ha denne følelsen i skøyting, sa Valnes, som ble norgesmester da sprinten gikk i klassisk i 2022.

Sindre Bjørnestad Skar ble nummer fire i finalen, mens Matz William Jenssen tok 5.-plassen.

Håvard Solås Taugbøl var kanskje det sterkeste navnet som ikke tok seg videre til finale. Han falt i semifinalen og måtte se de andre løperne stikke av.

– Jeg tror jeg bare hektet tuppen (på skien) i snøkanten da jeg prøvde å dra på litt. Jeg kan bare skylde på meg selv, men det er surt, sa han til NRK.