Jansrud tar OL-farvel: – Utrolig stolt og takknemlig

Kjetil Jansrud fra sitt siste OL-renn i tirsdagens super-G. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB Les mer Lukk

Kjetil Jansrud har kjørt sitt siste OL-renn i karrieren. Selv om hans siste leker ikke ble det helt store, føler alpinveteranen at ringen ble sluttet.

Han takket av som olympisk utøver etter 23.-plassen i tirsdagens super-G i Kina.

«Jeg er utrolig stolt og takknemlig for privilegiet og moroa jeg har hatt med å delta i OL siden mitt første forsøk i Torino 2006», skriver Jansrud på Facebook.

36-åringen legger til at han blir nostalgisk når han ser på bildene fra sine første leker i Nord-Italia. «Det hele startet med en barndomsdrøm, og i Torino føltes det som om jeg hadde «laget det». Men det var så mye mer i vente», skriver han.

Jansrud tok OL-gull i super-G i Sotsji i 2014. I tillegg har han to sølv (storslalåm 2010, utfor 2018) og to bronse (utfor 2014 og super-G 2018).

«Jeg har hatt æren av å dele pallplasseringer med idrettsutøvere jeg respekterer og ser opp til, og hver opplevelse har vært unik», står det videre i fartsstjernens innlegg.

For to måneder siden falt Jansrud stygt og skadet kneet. Det kom derfor som en stor overraskelse da han likevel ble tatt ut i den norske troppen tett opp mot OL-avreisen. Mandag droppet han utforen i siste liten etter å ha kjent på smerter.

«I dag var ikke den spektakulære returen til racing som jeg hadde håpet, men jeg jobbet hardt og slo oddsen for å komme hit, og på noen måter fullfører sirkelen», skriver Jansrud, som var norsk flaggbærer sammen med curlingspilleren Kristin Skaslien under åpningsseremonien i Beijing.

Etter super-G-konkurransen garanterte han deltakelse når verdenscupen inntar Kvitfjell tidlig i mars.