Forvirring rundt Norges neste EM-motstander

Norge og Sander Sagosen skal til Malmö for å spille hovedrunde. Les mer Lukk

I etterkant av tirsdagens kruttsterke seier mot Portugal oppsto det usikkerhet og forvirring rundt hvem Norge møter i første kamp i hovedrunden i håndball-EM. 

Gjennom hele natt til onsdag framgikk det av kampprogrammet på mesterskapets nettsider at Sverige blir Norges motstander i Malmö kommende fredag.

Det er i strid med det turneringsoppsettet som hele tiden har ligget der. Der har utgangspunktet vært at Norge skal innlede hovedrunden mot en gruppevinner.

Sverige ble nummer to i sin gruppe tirsdag.

I den andre hovedrundegruppen som spilles i Wien møtes gruppevinner Kroatia og gruppevinner Østerrike i første kamp.

Beklager

Natt til onsdag sto Sander Sagosen og Norge også oppført med to hovedrundekamper mot Slovenia i oppsettet på arrangørens nettsider.

Alle i den norske troppen har tatt det for gitt at Norge skal møte gruppevinneren i Danmarks gruppe i Malmö kommende fredag. Det betyr enten Island eller Ungarn.

Slik blir det også.

Mediesjefen i Det europeiske håndballforbundet (EHF), Thomas Schönice, bekrefter overfor NTB at det ble gjort en glipp tirsdag og at oppsettet forblir som det hele tiden har vært.

– Det oppsto dessverre en feil da oppsettet ble lagt ut. Det korrekte er som opprinnelig at Norge skal møte gruppevinneren i gruppe E. Vi sender ut nytt oppsett i løpet av kort tid og beklager det inntrufne, sier han.

Motstander klar onsdag

Hvem som blir Norges motstander i Malmö fredag blir klart først onsdag kveld. Ungarn og Island kan begge bli gruppevinner.

Deretter fortsetter Norge hovedrunden mot Sverige søndag.

Tirsdag venter så laget som blir nummer to i gruppe E, hvilket fortsatt kan bli Danmark, før hovedrunden avsluttes onsdag om en uke mot nevnte Slovenia.