Sarpsborg forblir på sisteplass etter uavgjort mot Stabæk

Sarpsborg trenger poeng, men klarte ikke å slå Stabæk på hjemmebane søndag. Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Sarpsborg trenger desperat poeng i jakten på å beholde plassen i Eliteserien. Søndag ble det 0-0 hjemme mot Stabæk.

Med kun ett poeng ligger Sarpsborg fortsatt helt sist i Eliteserien. Laget fra Østfold har 20 poeng. Tre poeng skiller opp til trygg plass.

Stabæk er med resultatet fire poeng foran nedrykksplass og kan heller ikke føle seg trygge før de siste sju serierundene.

Mye sto på spill, og det bar også kampen preg av. Ingen av lagene klarte å spille seg til de helt store målsjansene.

Kamp med stor betydning

Riktignok hadde begge lag muligheter i åpningsminuttene. Først var Stabæk nære på en dødball. Et frispark gikk gjennom hele feltet og tvang Sarpsborg-keeperen til å gjøre en god redning.

Noen minutter senere var det hjemmelagets tur. Et langt innkast endte med heading, men avslutningen gikk over.

I det hele tatt var det lite som skjedde i Østfold før pause. Sarpsborg hadde noen bra muligheter på overgang, men klarte ikke å utnytte dem.

Gikk i bakken

Stabæk åpnet friskt i den andre omgangen. Fem minutter etter pause gikk Ola Brynhildsen i bakken i Sarpsborgs 16-meter. Stabæk-spilleren ble tydelig holdt, men gikk teatralsk i bakken lenge etter situasjonen. Dommeren lot spille fortsette.

Sarpsborg spilte seg opp utover i omgangen, men slet med å spille seg til store sjanser.

Oppgjøret i Østfold besto av lite finspill og få sjanser, og det endte til slutt med en ganske fortjent poengdeling.