Ruud vant uten problemer på grusen i Brasil

Casper Ruud slo seg videre til andre rundt i ATP-turneringen i Sao Paolo tirsdag. Torsdag venter favoritten João Sousa, men han er ikke uslåelig, for han har Ruud slått for kun kort tid siden. Arkivfoto: Lars Eide / NTB scanpix Les mer Lukk

Casper Ruud vant i ATP-turneringen i Sao Paolo i Brasil 2–0 over Thiago Monteiro, med sifrene 6-3, 6–4. Torsdag møter han toppseedede João Sousa.

Dermed forsvarte Ruud sin nytildelte 108.-plass på verdensrankingen og sendte brasilianeren ut av turneringen. Monteiro er rangert som nummer 120. Det er tredje gang på tre forsøk at Ruud slå brasilianeren, og det er han godt fornøyd med.

– Det hjelper litt å spille mot en spiller du har slått et par ganger tidligere, men han var sikkert sugen på revansj og spilte på hjemmebane, sier Casper Ruud til Tennis-Norge.

Tøft oppgjør

I åttedelsfinalen møter han turneringens favoritt klokka 15 lokal tid torsdag, toppseedede João Sousa fra Portugal. Sousa ligger på 38.-plass på verdensrankingen, men oppgaven bør ikke være uoverkommelig for Ruud.

Årsaken til at Ruud nylig hoppet 27 plasser på rankinglista var nemlig god innsats i forrige turnering i Brasil, i Rio, der han blant annet slo Sousa i åttedelsfinalen.

– Det blir en spennende kamp og en god utfordring. Det var en tøff kamp i Rio, og jeg gjorde mye bra, men kunne spilt mer jevnt utover kampen. Gjør jeg det nå, kan jeg vinne i to sett, tror Ruud.

Full kontroll

Tirsdag åpnet Ruud knallbra i Sao Paolo med å ta sitt eget servegame, bryte Thiago Monteiro sitt og ta sitt neste. Fra ledelsen 3–0 var settet ganske jevnspilt, men Ruud kontrollerte det inn til 6–3 etter 32 minutter.

– Jeg fikk en skikkelig god start, og han klarte kanskje ikke å finne rytmen, sier Ruud.

I andre sett kom ingen av spillerne til bruddsjanse før i Monteiros fjerde servegame, på stillingen 3–3.

Ruud misset første mulighet, før han gikk opp i ledelsen 4–3. Deretter sikret han bare sine egne game, igjen uten at brasilianeren noen gang utgjorde en reell trussel, og vant også dette settet, med sifrene 6–4.

– Jeg holdt unna presset hans hele kampen, selv om jeg synes at han servet hardt, så spilte jeg stabilt og godt med forehanden, samt holdt serve hele kampen, sier Ruud om kampen.

Hele kampen var over på knapt fem kvarter.