Estil: – Vanskeligere for Northug å komme til OL nå

Petter Northug må bli hjemme mens resten av landslaget reiser til Sveits. Les mer Lukk

Landslagssjef Vidar Løfshus mener Petter Northug må fokusere på skandinavisk cup.

Lørdag starter den knallharde konkurransen Tour de Ski, men Norges aller største skistjerne Petter Northug får ikke lov til å delta.

Mens resten av skilandslaget satte kursen mot Sveits torsdag morgen, blir Northug hjemme for å finne OL-formen.

Tidligere landslagsløper Frode Estil frykter at OL dermed kan ryke for Northug.

– Jeg tror det blir vanskeligere for Northug å komme til OL nå. Tour de Ski hadde vært en glimrende mulighet for ham til å vise seg frem. Det er krav om å ha gode internasjonale plasseringer. I en Tour har du mange sjanser til å gjøre gode løp, sier Estil til VG.

Les også:Svensk skiekspert: – Mishandlingen av Northug fortsetter

– Vanskelig å trylle

I ukene før OL i Sør-Korea starter skal Northug etter planen konkurrere i skandinavisk cup i svenske Piteå, NM på Gåsbu og deretter verdenscup i Planica.

– Han må vinne noen av de løpene der. Da blir det umulig å komme utenom ham. Det handler om å krumme nakken og gå fort på ski. Skal han ha medaljeambisjoner i OL, må han gå fort i den type løp. Det er vanskelig å trylle frem en form hvis du overhodet ikke har vært på skuddhold i forsesongen, forteller Estil.

Landslagssjef Vidar Løfshus sier til TV 2 at det viktigste for Northug er å gå skirenn igjen.

– Han (Northug) sier at han er i bra drag. Han må bare komme i gang å gå skirenn. Han har mange muligheter til å kvalifisere seg til OL, sier Løfshus.

Les også: Adressa-kommentator: – Northug bør tilbake på landslaget

Klamrer seg til håpet

På spørsmål om Northug kommer til å delta i scandinavisk cup, svarer Løfshus:

– Ja, jeg regner med at han drar dit. Han har klamret seg til håpet om å gå Tour de Ski. Nå må han begynne å sikte seg inn mot de viktige rennene i januar, mener Løfshus.

Estil forteller at han forstår at landslagsledelsen har valgt å vrake Northug som følge av dårlig form, men at han skjønner Northugs frustrasjon om å ikke kunne gå Tour de Ski.

– Jeg tror det er et håp for at vi ser Northug i OL, men sjansene hadde vært større om han hadde gått Tour de Ski.