Lund Svindal hardt ut mot FIS-presidenten

Gian-Franco Kaspers uttalelser om fartsøvelsene i alpint, faller ikke i god jord hos Aksel Lund Svindal. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Les mer Lukk

Gian-Franco Kasper er nok engang i hardt vær. Aksel Lund Svindal langer ut mot 73-åringen.

Han er så langt ut på jordet at han må tenke seg nøye om før han stiller til gjenvalg i FIS, for dette kan ikke være måten å fronte idretten som han er president for, sier Lund Svindal til Dagbladet.

Tidligere har presidenten i Det internasjonale skiforbundet (FIS), Gian-Franco Kasper, uttalt at fartsøvelsene i alpint, super-G og utfor, kan forsvinne fra OL-programmet i fremtiden.

– Årsaken til at flere tradisjonelle skiidretter kan forsvinne fra OL en gang i framtiden ligger i det økonomiske, fortalte Kasper.

Foreløpig har det ikke kommet forslag om å kutte i OL-programmet. Det kommer ikke til å skje noe før etter lekene i 2022 i Beijing, sa skipresidenten.

Distanserenn i langrenn og et av hopprennene skal også være under press, ifølge Kasper.

– Helt feil

Han mener at super-G og utfor skal være truet fordi det koster mye å bygge og stelle i stand nye fartstraseer i de kommende OL-byene.

President i Det internasjonale skiforbundet, Gian-Franco Kasper. Les mer Lukk

Men kostnadene kunne vært spart hvis vinter-OL hadde blitt tildelt byer som allerede hadde riktig anlegg på plass.

Under sist vinter-OL i Sotsji måtte man bygge nye fartstraseer. Det samme gjelder under kommende OL i februar i Sør-Korea, og i lekene i Beijing i 2022, ifølge Dagbladet.

– Kasper stilte spørsmål om utfor ville dø fordi det er så vanskelig å finne steder hvor man kan arrangere OL med utforløyper. Det er å angripe saken i helt feil vinkel, spør du meg, påpeker Aksel Lund Svindal.

Stoler på Beijing

34-åringen legger til at han sliter med å ta utspillet seriøst, og at han tror at utsagnet er tatt ut av kontekst.

– Jeg sa dette litt for å provosere, men vi må også være forberedt på at en del øvelser, også på ski, kommer til å få søkelyset mot seg. Jeg ser ikke bort fra at også IOC kan bli tvunget til å kutte utgifter i framtida, har Kasper tidligere uttalt.

Skipresidenten la til at det er ingen grunn til bekymring for Beijing-OL i 2022.

– Jeg helt sikker på at kineserne vil tilrettelegge alt på beste måte for oss.

Det er ikke første gang FIS-presidenten er i hardt vær. I mars sammenlignet han en utestengelse av Russland fra OL med holocaust. Senere beklaget Kasper uttalelsen.