Sykkelpresidenten om ulykke under sykkel-VM:

– Jeg er glad de overlevde

DRAMA UNDER SYKKEL-VM I SPANIA: Landslagstrener Stig Kristiansen og to mekanikere krasjet og kjørte ut under VM i fellsstart i Spania søndag. Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO/NTB scanpix. Les mer Lukk

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen var tydelig preget etter at landslagstrener Stig Kristiansen og mekaniker Tommy Josefsen søndag ble sendt til sykehus med bruddskader.

– Jeg er i sjokk. Vi holder oss fortløpende oppdatert. Det er bekreftet hofte- og bruddskader. Jeg er glad de overlevde og er i live, sier sykkelpresidenten til NTB.

Tidlig under søndagens landeveisritt kjørte den norske servicebilen med Kristiansen, Josefsen og en kroatisk lagleder av veien i spanske Ponferrada.

Hele bilens frontparti var trykket inn. Bildene forteller om en dramatisk smell.

– Først fikk vi beskjed om at ingenting var alvorlig. Så begynte meldingene å renne inn. Det likte vi ikke. Derfor fikk vi raskt sendt våre egne folk til sykehuset, sier Hansen.

– Bruddskader kan heldigvis ordnes, men dette er en tragisk, om enn sjelden, hendelse, sier sykkelpresidenten.

Reorganisert

Kristiansen og Josefsen behandles på sykehuset i Ponferrada, får NTB opplyst av Norges Cykleforbund.

De norske syklistene Alexander Kristoff, Lars Petter Nordhaug og Edvald Boasson Hagen fikk ikke vite om ulykken der de kjempet om VM-medaljer.

Sportssjef Hans Falk overtok ansvaret for strategi og løpsopplegg da NCF fikk tak i en reservebil med nye sykler.

– Vi har reorganisert oss. Sportslig har vi kontroll. De som skal ha fokus på sport, har det til rittet er over, sier Hansen.

Preget

Han er preget når han snakker med NTB.

– Vi har planlagt en samling i kveld etter et VM med sportslig suksess. Men dette preger oss. Det er det ingen tvil. Det som har skjedd med Stig og Tommy setter en demper på gode resultater.

Tidligere i uken fikk Norge sykkel-VM til Bergen i 2017, mens Sven Erik Bystrøm tok gull i U23-klassen fredag. Kristoffer Skjerping sikret bronsen.

Stig Kristiansen pådro seg beinbrudd og fikk hoften ut av ledd, mens Josefsen pådro seg brudd i begge beina og i den ene armen.

Lørdag måtte Miriam Bjørnsrud til sykehus etter en dramatisk velt. Hun slapp unna bruddskader, men hadde sterke smerter etter at hun ble utskrevet fra sykehuset søndag.

Les også: Bystrøm tråkket til og tok VM-gullet

– Rytterne uberørt

Sykkelherrene var godt i gang med sin VM-fellesstart da den norske servicebilen ble satt ut av spill. Norges team har fått låne en bil fra Giant Shimano-laget. Det jobbes også med å få tak i nye reservesykler. Blant annet er Katjusja på vei med ny reservesykkel til gullhåpet Alexander Kristoff.

Sportssjef Hans Falk styrer strategien i fraværet av landslagstrener Kristiansen.

– Bilen har vært ute for et uhell, og vi har fått inn en annen bil. Rent sportslig er vi fortsatt på nett, og jeg tror ikke det fikk noen konsekvenser for rytterne, sier Sætre.

For Norge sykler Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug søndagens fellesstart. Landeveisrittet er drøye 250 kilometer langt.

Artikkelen er oppdatert