Meny

Sykling: Bystrøm tråkket til og tok VM-gullet

Sven Erik Bystrøm (22) var best i U23-VM på sykkel fredag. Han kom først i mål etter 182 kilometers kjøring. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sven Erik Bystrøm (22) var sensasjonelt best i U23-VM på sykkel fredag. Han kom først i mål etter 182 kilometers kjøring.

Kristoffer Skjerping tok bronsen på en vill jubeldag for den norske troppen.

– Jeg sparte beina til slutten. Ingen klarte å følge meg i den siste bakken, sa vinneren i seiersintervjuet.

– Det var spennende inn mot mål, ikke minst i utforkjøringene. Nå håper jeg at det blir suksess også søndag for seniorene.

– Råeste noensinne

NRKs sykkelekspert Dag Erik Pedersen mener U23-guttenes innsats viser at Norge er å regne med som sykkelnasjon.

– Jeg har ikke ord for hvor imponert jeg er. Det er den råeste norske laginnsatsen jeg har sett noensinne. 1, 3, 5 – det er nesten så du tror Italia har lånt Norges drakter, sier Pedersen til NRK.

Dermed har norsk sykkelsport hatt to herlige dager i Spania. Torsdag ble Bergen tildelt VM i 2017.

– Det er en drømmestart for prosjektet VM i 2017. Vi kan ikke levere varene på bedre måte. Alle tre vil være på topp. Det er bare å glede seg. Dette er så bra for norsk sykkelsport. Vi viser at vi er en stormakt i sykkelsporten, sier Pedersen.

Til Kristoff

Fredag sto Bystrøm med regnbuedrakten på og gullmedaljen rundt halsen. Han var en oddsbombe i konkurransen.

Han skar mållinjen sju sekunder foran Caleb Ewan (Australia). Skjerping fikk samme tid.

Haugesund-gutten Bystrøm skrev i sommer under kontrakt med Katusja-laget. Der blir han lagkompis med Alexander Kristoff.

Kopierte Arvesen

Bystrøm stakk fra feltet fem kilometer fra mål og han kjørte solo resten. De norske syklistene satt hele tiden i hovedfeltet, men var bra med da det ble satt fart ut på de to siste rundene.

Sondre Holst Enger måtte avslutte på reservesykkelen etter å ha fått en plastpose i giret underveis. Han ble nummer fem.

I 1997 vant Kurt Asle Arvesen U23-VM i San Sebastian.

– Dette var utrolig spennende, en fantastisk dag. Det er kjempeartig at noen kopierte meg, sa Arvesen i sin rolle som ekspertkommentator på TV for Viasat.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus