Barcelonas kjøpsnekt midlertidig opphevet

KJØPSNEKT MIDLERTIDIG OPPHEVET: Barcelona får likevel lov å hente spillere. I dag har FIFA bestemt at dommen om å kjøpsnekt foreløpig er opphevet. (Foto: NTB scanpix) Les mer Lukk

Ankebehandlingen av Barcelonas kjøpsforbud blir ikke ferdig før det neste overgangsvinduet åpner. Dermed rekker den spanske storklubben å hente nye spillere i sommer.

I starten av april ble Barcelona ilagt ett års kjøpsstopp på grunn av brudd på overgangsreglene for mindreårige spillere. Klubben valgte både å anke straffen til Idrettens voldgiftsrett (CAS) og be Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) om at overgangsforbudet stanses mens ankebehandlingen pågår.

Les også: Barcelona nektes nye spillerkjøp

Onsdag skrev FIFA i en pressemelding at forbundet så seg nødt til å etterkomme Barcelonas krav. Det betyr at klubben inntil videre kan hente spillere som normalt.

– FIFAs ankeutvalg virker ikke i posisjon til å avgjøre hovedtemaet tidlig nok til at en eventuell anke til CAS vil bli avgjort før den neste registreringsperioden (1. juli), heter det blant annet i pressemeldingen.

Barcelona raste mot kjøpsnekten som klubben ble ilagt på grunn av regelbrudd tilknyttet ti utenlandske spillere under 18 år i perioden 2009 til 2013. I utgangspunktet ville straffen ha nektet klubben å kjøpe spillere før 1. juli i 2015.

– I lys av det ovennevnte forsikrer lederen av FIFAs ankeutvalg (Larry Mussenden) at ordentlig og tilstrekkelig vil finne sted, og at alle klubbens rettigheter samtidig vil bli respektert, skrev FIFA onsdag.