Statsforvalternes geografiske inndeling skal vurderes

Regjeringen vil endre fylkesstrukturen, og vil oppløse tvangssammenslåtte fylkeskommuner som sender søknad etter vedtak i fylkestinget. Det har ført til at spørsmålet om endring av statsforvalterens geografiske struktur også har kommet opp. Her kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp). Les mer Lukk

Ettersom flere fylker kan bli splittet opp, vil kommunalminister Bjørn Arild Gram (Sp) ha en gjennomgang av strukturen også for statsforvalterne.

– Det er tre år siden ny struktur for statsforvalterne trådte i kraft. Nå er flere fylker i en prosess rundt deling som igjen kan føre til endringer i fylkesinndelingen. Derfor er det viktig å nå gjennomføre en evaluering av statsforvalterstrukturen, med særlig vekt på å få fram kommunenes erfaringer, sier kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram (Sp).

Ny struktur for statsforvalterne ble iverksatt 1. januar 2019. Da ble 16 embeter til 10.

Kommunal- og distriktsdepartementet har gitt Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) i oppdrag å gjennomføre en evaluering av statsforvalterstrukturen innen 1. oktober i år.