Solberg: Sivertsen er hjemme og rydder opp

Statsminister Erna Solberg sier at fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) er hjemme for å rydde opp og at han skal innrapportere de økonomiske interessene han har. Les mer Lukk

Erna Solberg (H) sier avtalen med fiskeriminister Geir Inge Sivertsen (H) var klar på at han skulle ut av alle styrer han satt i da han gikk inn i regjeringen.

Fiskeriministeren er den eneste av de nye statsrådene, som ikke har oppføringer i Stortingets register om verv og økonomiske interesser, skriver Aftenposten.

Statsrådene har selv ansvar for å rapportere inn dette, innen én måned etter de har tiltrådt, opplyser statsminister Erna Solberg.

Sivertsen ble utnevnt til statsråd 24. januar.

– Han er nå hjemme på Senja for å rydde opp overfor kommunen, og så skal han innrapportere de økonomiske interessene han har. Han har jo sagt opp og ikke møtt i styrer siden han ble statssekretær, sier Solberg.

– Avtalen var veldig klar da han gikk av som statssekretær at han skulle gå ut av alle de styrene han satt i, legger hun til.

Dagbladet avslørte tidligere i februar at Sivertsen fikk utbetalt 120.000 kroner i etterlønn som ordfører i Lenvik kommune, samtidig som han mottok full lønn som statssekretær i Nærings- og fiskeridepartementet. Det ble også kjent at Sivertsen søkte om etterlønn etter at han ble statssekretær.

Sivertsen fikk også full godtgjørelse for fylkestingsverv i Troms og Finnmark etter at han tiltrådte som statssekretær i november, og senere fiskeriminister 24. januar, skriver VG og Aftenposten mandag.