Arild Hermstad blir miljøbyråd i Oslo i Lan Marie Bergs fravær

Une Bastholm (t.h), Arild Hermstad og miljøbyråd i Oslo, Lan Marie Berg (t.v.) under MDG sin valgkampåpning i forbindelse med kommunevalget 2019. Les mer Lukk

Byrådsleder Raymond Johansen gjør en midlertidig endring i sammensetningen av byrådet i Oslo.

Byrådsleder Raymond Johansen har oppnevnt Arild Hermstad som byråd for miljø og samferdsel. Han tiltrer 2. januar når byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Berg, går ut i permisjon. Hermstad vil være byråd frem til Berg er tilbake fra foreldrepermisjon 2. juni 2020.

– Byråden for miljø og samferdsel har et bredt ansvarsområde for kollektivtransport, renovasjon, brannberedskap og avløp, altså mange av

tjenestene og infrastrukturen som må fungere for å gjøre hverdagen enklere og tryggere for Oslos innbyggere, sier byrådsleder Raymond Johansen i meldingen.

Lan Marie Berg har vært sykmeldt siden slutten av november.

Berg skrev den gangen på Facebook at hun synes det er frustrerende å holde seg hjemme, men at hun nå ser fram til å komme tilbake i januar.

Hermstad også vikarierte også for Berg som byråd for miljø og samferdsel i Oslo fra april til juli i 2019.

Les også: Moxnes: Vi kan ikke særbehandle Lan Marie Berg

Arild Hermstad (53) har siden mai 2018 vært én av MDGs to nasjonale talspersoner. Hermstad har hovedfag i samfunnsgeografi ved Universitetet i Bergen. Han var leder for Framtiden i våre hender fra 2001 til 2016.

Endringen trer i kraft torsdag 2. januar 2020.

Samtidig er Victoria Marie Evensen tilbake i byrådet. Hun ble oppnevnt som byråd for næring og eierskap 23. oktober 2019, og fortsatte sin påbegynte foreldrepermisjon fra og med 24.10.2019.