Alt om valget
Følg valget:

Til deg som «spyr av gliset» til Lan Marie Berg: Vi to er ikke på samme lag!

Ingen politikere ABC Nyheters David Stenerud har skrevet om avstedkommer så mye hat i kommentarfeltene som MDGs Lan Marie Berg. Her er hun på valgvaken til partiet i Oslo mandag.
Ingen politikere ABC Nyheters David Stenerud har skrevet om avstedkommer så mye hat i kommentarfeltene som MDGs Lan Marie Berg. Her er hun på valgvaken til partiet i Oslo mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er hyggelig for meg som kommentator når folk er enige i det jeg skriver. Men du som håper at Oslos miljøbyråd skal «brenne i helvete»: Spar meg for din klamme omfavnelse!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommentar: David Stenerud
Redaktør, ABC Nyheter

Delta i debatten

Send oss gjerne forslag til kronikker vi kan publisere.
Formen bør være kronikk/kommentar/blogginnlegg med maks 1000 ord.

E-post: stemmer@abcnyheter.no

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen ganger skriver jeg kommentarer der jeg er kritisk til en politiker eller et parti. Til politikk eller til utspill. Da er det alltid noen som er veldig enige og noen som mener jeg er på viddene. Jeg liker det engasjementet. Noen ganger skriver folk på Facebook eller på epost at jeg er en idiot og at jeg ikke har peiling. Det gjør ikke særlig vondt.

Når jeg skriver kritisk om Miljøpartiet De Grønne – jeg har gjort det tre ganger – er det annerledes. Mange «hater» MDG. Det er ikke såååå unikt. Mange hater Frp og Rødt og Arbeiderpartiet også. Det som er annerledes er MDGs miljøbyråd i Oslo.

Onsdag skrev jeg en kommentar om Lan Maries seiersutbrudd «vi elsker bomringen» etter valgseieren mandag. Jeg mener uttalelsen er ekskluderende og at Berg glemmer at hun er hele Oslos miljøbyråd, ikke bare sine egnes.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til deg som mener hun er «dum og deilig»: 1962 ringte og ville ha kvinnesynet sitt tilbake.

Nesten umiddelbart etter at saken er publisert og har funnet veien til Facebook, begynner det. Jeg visste det kom. De klamme omfavnelsene fra folk som er enige med meg i at Lan Marie Berg er ei drittkjerring.

Nei! Dere er ikke mine meningsfeller. Dere opptrer som troll og hatere og hetsere. Jeg har ikke noe til overs for dere.

Jeg vet ikke hvorfor dere hater Lan Marie Berg så sterkt. Om det er fordi hun er ung, om det er fordi hun er for bompenger, om det er fordi hun er halvt asiatisk eller fordi hun er kvinne.

Uansett hvorfor: Dere får meg til å ville slutte å være kritisk til MDG. Jeg vil ikke være oppspiller til dette hatet. Jeg ønsker virkelig ikke å lage plattform for dere som vil hetse Lan Marie Berg. Men jeg ser at det er det jeg gjør.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Så la meg adressere dere en for en (dere vet hvem dere er):

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til deg som mener hun er «dum og deilig»: 1962 ringte og ville ha kvinnesynet sitt tilbake.

Til deg som mener hun er «psykotisk»: Jeg mener hun er høyst rasjonell.

Til deg som «spyr av gliset» hennes: Jeg blir glad av det smilet.

Til deg som håper hun vil «brenne i helvete»: Du vil bli skuffet. Helvete er ikke for folk som forsøker å redde jorden.

Til deg som mener hun er «inkompetent»: Jeg mener hun er kunnskapsrik og dyktig.

Til deg som mener hun bør «reise tilbake til Sri Lanka»: Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne … Sri Lanka? Faren hennes er fra Vietnam. Tilbake? Hun er født i Oslo. Alt det til side: Skjerp deg!

Det hjelper kanskje ingenting at jeg skriver dette til dere, men nå vet dere det i hvert fall: Jeg liker MDG, jeg er bare uenig med dem i noe. Jeg liker Lan Marie Berg, jeg bare likte ikke en setning i seierstalen hennes så godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg kommer nok til skrive kritisk om MDG igjen. På tross av dere som tror vi er enige, men som bare sårer og saboterer og ikke har noe vettugt og oppbyggelig å komme med. Dere som ødelegger det offentlige ordskiftet.

Lan Marie Berg må sikkert belage seg på bøttevis med hets og sjikane fra dere også fremover.

Men kan dere være så snill å melde meg ut av hater-klubben deres.