Putin og Assad forbereder trolig stort slag i Syria

Russland ber Vesten om ikke å blande seg inn i Idlib-operasjon

Your browser doesn't support HTML5 video.

Russland ber Vesten om ikke å blande seg inn i Idlib-operasjon Les mer Lukk

Russland forbereder nå trolig et angrep på Idlib-provinsen i Syria sammen med syriske regjeringsstyrker. Samtidig ber de Vesten om ikke å blande seg inn.

– Jeg håper at våre partnere i Vesten ikke vil la seg påvirke av provokasjoner fra opprørerne og at de ikke vil hindre en antiterroroperasjon i Idlib, sa Russlands utenriksminister Sergej Lavrov på en pressekonferanse i Moskva onsdag.

Det er ventet at Assad-regimet sammen med sin nære allierte Russland nå planlegger en storoffensiv mot Idlib, som er Syrias siste opprørskontrollerte provins.

Ifølge NATO har Russland de siste ukene sendt minst åtte nye marinefartøy til Middelhavet, blant annet en missilkrysser og to ubåter som også kan skyte ut missiler.

Les også:Bolton advarer Assad mot å bruke kjemiske våpen i Idlib

Vi gi Vesten påskudd til å angripe

Under pressekonferansen onsdag sa Lavrov også at Vesten aktivt bidrar til å oppildne diskusjonen om et «såkalt planlagt kjemisk angrep fra den syriske regjeringen».

Tidligere denne måneden hevdet Russland at opprørere i Idlib planlegger bruk av kjemiske våpen, for så å skylde angrepet på den syriske regjeringen.

Ifølge Russland er opprørernes mål at angrepet vil være et påskudd for Vesten til å angripe syriske regjeringsstyrker.

Russland hevdet også at britisk etterretning er involvert i planleggingen.

Les også:FN: Kamper i Idlib i Syria kan føre til ny flyktningkrise

Vil svare på kjemisk angrep

President Donald Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver John Bolton sa under et besøk i Jerusalem i forrige uke at USA er bekymret over muligheten for at Assad kan komme til å bruke kjemiske våpen igjen.

– Bare for å gjøre det helt klart; dersom det syriske regimet bruker kjemiske våpen, vil vi svare svært kraftig på dette, så dette bør de virkelig tenke nøye igjennom, sa Bolton.