Hawaii: Trodde missilangrep var nært forestående

Denne meldingen skapte panikk blant folk på Hawaii i midten av januar. Nå viser det seg at mannen som sendte meldingen, faktisk trodde at et missilangrep var underveis. Foto: AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Personen som i midten av januar sendte ut et falsk nødvarsel om missilangrep på Hawaii, trodde at et virkelig angrep var nært forestående. 

Det opplyser det føderale forvaltningsorganet for telekombransjen, Federal Communications Commission (FCC), tirsdag.

Ifølge FCC holdt delstatsmyndighetene på Hawaii på med å teste nødvarslingsanlegget da en ansatt misforsto det som pågikk og trodde det dreide seg om en reell trussel om et missilangrep. Han sendte dermed ut nødvarselet uten først å avklare det med en overordnet.

Identiteten til vedkommende er ikke offentliggjort, men han var ansatt ved beredskapsmyndighetene på Hawaii. Nå har han fått sparken mens sjefen hans har sagt opp.

Det var lørdag 13. januar at følgende varsel ble sendt til mobiltelefonene til alle innbyggerne på Hawaii: «Ballistisk missil på vei mot Hawaii. Søk dekning umiddelbart. Dette er ingen øvelse».

Det brøt ut panikk blant store deler av befolkningen, og det tok nesten 40 minutter før det kom en kontramelding om at varselet ikke medførte riktighet.