Xi ber Trump gjenoppta Nord-Korea-samtaler

Kinas president Xi Jinping (i midten) avbildet med USAs president Donald Trump på vei til middag i Beijing under Trumps Kina-besøk i november. Foto: AP / NTB scanpix
Kinas president Xi Jinping (i midten) avbildet med USAs president Donald Trump på vei til middag i Beijing under Trumps Kina-besøk i november. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kinas president Xi Jinping har i en telefonsamtale med sin amerikanske motpart Donald Trump bedt om at alle parter bør gjenoppta samtalene med Nord-Korea.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Xi tok i samtalen tirsdag til orde for felles innsats fra alle parter slik at man kan danne grunnlag for å gjenoppta samtalene med det nordkoreanske regimet, melder det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua.

Trump befestet Kinas rolle i Korea-konflikten og lovet å styrke kommunikasjonen og samarbeidet med Kina, melder den statlige kinesiske kringkasteren CGTN.

Xi tok også i samtalen til orde for at Kina og USA bør styrke det militære og juridiske samarbeidet. Verdens to største økonomier bør rydde opp i sine ulike syn på økonomi og handel og åpne sine markeder for hverandre og dermed styrke samarbeidet, uttalte Xi videre.

De to presidentene snakket sammen i forkant av et utenriksministermøte i Vancouver i Canada der 20 land tirsdag samles for å diskutere hvordan FN-sanksjonene mot Nord-Korea kan gjøres mest mulig effektive. Norge er blant de 20 deltakerne på møtet.

Kina og Russland deltar ikke på møtet og begge landene har takket nei til å være med fra sidelinjen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden