Aps fylkesledere kritiske til valgkampen

Partileder Jonas Gahr Støre under Arbeiderpartiets landsstyremøte forrige uke. Her kommer han sammen med fylkesleder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti t.v. Les mer Lukk

Arbeiderpartiets fylkesledere peker på flere saker hvor de bommet under valgkampen. Blant dem er skatteløftet, uklart regjeringsprosjekt og slapp klimapolitikk.

– Alle visste vi gikk til valg på å øke skattene med 15 milliarder kroner, men svært få skjønte hvorfor og hva vi skulle bruke dem på. Løftet om 3.000 nye lærere kom for sent, sier fylkesleder Frode Jacobsen i Oslo Arbeiderparti til Klassekampen.

Han bekrefter at det er levert et skriv med kritikk fra partiets største fylkeslag, men sier han tviler på partiledelsen vil bli overrasket over det som står der.

Fylkesleder Karianne Tung i Sør-Trøndelag Arbeiderparti er enig med Jacobsen.

– Den siste helga i valgkampen kom vi med de viktigste sakene de hundre første dagene etter valget. Det burde ha kommet i februar, samtidig med skattesaken, sier hun.

– Vi nevner også̊ mulig uklarhet om hva slags regjeringsprosjekt vi hadde, og vi spør om vi var for slappe i klimapolitikken, sier Jacobsen.

Fylkesleder Stanly Wirak i Rogaland sier partiet bommet med budskapet.

– Vi fikk ikke fram fortellingen vår, og så druknet vi i drittpakker, sier Wirak og viser til mediesakene om partileder Jonas Gahr Støre.

Mandag legges det fram en rapport for Aps sentralstyre om årsakene til det dårlige valgresultatet og planer for veien videre.

Aktuelt:

Fagforbundet støtter Støre som Aps partileder

Støre: – Mitt valg å erstatte Marthinsen med Giske

Nå skal Ap finne ut hvor valgkampen strandet

Støre forsvarte verdi-angrepet på Solberg: – Handler ikke bare om hva som er lurt