Saudi-Arabia stenger Al Jazeera-kontor

TATT AV LUFTA: Al-Jazeera har mistet lisensen i Saudi-Arabia etter krisen mellom arabiske stater. Les mer Lukk

Den Qatar-eide fjernsynsstasjonen Al Jazeeras kontor i Saudi-Arabia er blitt fratatt sin lisens og kontoret stengt av saudiarabiske myndigheter. 

Al-Jazeera  

Arabisk tv-kanal og mediehus som eies av staten Qatar gjennom Qatar Media Corporation. Har hovedsete i hovedstaden Doha. Selskapet begynte i 1996 som en tv-stasjon med arabiske nyheter. Senere kom internasjonale nyheter til. Al Jazeera English sender arabiske nyheter på engelsk til hele verden via satellitt.

Har nyhetsavdelinger i Doha, Kuala Lumpur, London og Washington D.C., og 42 lokalkontorer med korrespondenter og nyhetsbyråer over hele verden. På verdensbasis har stasjonen nå et seertall på rundt 50 millioner.

Al-Jazeera hevder å være den eneste politisk uavhengige TV-stasjonen i Midtøsten.

Kilde: Wikipedia

– Informasjonsdepartementet har stengt Al Jazeeras kontor og trukket tilbake lisensen, meldte det statlige nyhetsbyrået Saudi Press mandag kveld.

Les også: Maldivene og fem arabiske stater kutter bånd med Qatar

Diplomatisk krise

Stengingen av Al Jazeeras kontor i Saudi-Arabia fant sted etter at Saudi-Arabia og flere andre land i regionen kuttet sine diplomatiske forbindelser med Qatar. Al Jazeera eies av den qatarske stat.

Les også: Norske Snøhætta fikk kritikk - tegnet kultursenter som kostet tre ganger Operaen i Saudi-Arabia