Sandberg ber eldre Frp-ere gi seg

Per Sandberg vil løfte opp de unge ved å be eldre Frp-ere tre til siden. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Frp-nestleder Per Sandberg ber eldre i Frp gi seg slik de yngre kan slippe til. Men han vil ikke si om det gjelder ham selv.

Sandberg sier til VG at han vil unngå feilen partiet gjorde i 2006 ved å ikke la talentfulle unge få en plass ved bordet. Han sier det i dag er mange talentfulle unge i partiet, og at disse er gode kandidater til å ta over for Siv Jensen i fremtiden.

– Meg blir det i hvert fall ikke. Jeg er ikke kandidat til å rykke opp fra nestleder. For tiden er det så mange unge talenter i Frp at vi ikke kan gjøre samme tabbe som vi gjorde forrige gang det var så mange gode unge i partiet, sier Sandberg.

Les også: Finansavisen: – Tybring-Gjedde i møte om nytt parti

Han nevner at Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen også er gode forslag til partilederplassen, men er usikker på om de er klare for arbeidet.

– De har begge et kristent livsgrunnlag og er veldig familiebundne. Å være statsråd er en ting, men også å være partileder er en så arbeidskrevende jobb, at de kommer til å tenke seg om mange ganger og ha grundige familieråd, før det kan være aktuelt.

Les også: Carl I. Hagen: – Bedre at Jonas overtar

Nestlederen vil derimot ikke si om han selv er åpen for å gi fra seg plassen, men sier han håper å få fornyet tillit som fiskeriminister.