Støre: – Ikke kall det en tiltakspakke

BLØFF: Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre mener regjeringens tiltakspakke mot arbeidsledighet er en bløff. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Jonas Gahr Støre reagerer på at regjeringen ikke øremerket mer penger til tiltak mot arbeidsledighet på Sør- og Vestlandet. – Regjeringen har ikke holdt Stortinget for narr, svarer Siv Jensen.

En tiltakspakke mot ledighet på fire milliarder kroner var en del av regjeringens statsbudsjett for 2016.

Målet med tiltakspakken var å øke sysselsettingen i kriseutsatte fylker.

Men en gjennomgang Stavanger Aftenblad har gjort viser at mellom 2,3-2,8 milliarder ikke er særskilt øremerket fylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Agder-fylkene.

– Regjeringen har påstått at den ekstra pengebruken gikk til en målrettet tiltakspakke for å bekjempe ledigheten på Sør- og Vestlandet. Stavanger Aftenblad har sine ord i behold når dette nå viser seg å være en bløff, sier Ap-leder Jonas Gahr Støre til VG.

Bakgrunn: Aftenbladet: Regjeringen bløffet om tiltakspakke

– Såpass redelig

Han reagerer på at under halvparten av milliardene var øremerket fylker på Sør- og Vestlandet.

IKKE NARR: Finansminister Siv Jensen mener regjeringen ikke har holdt Stortinget for narr. Foto: NTB scanpix Les mer Lukk

Støre ber regjeringen kutte skattekuttene og bruker mer penger på å få folk i arbeid.

– Beløpet er i realiteten mer enn halvvert. Store deler av tiltakspakken handler om midler som man må søke på, og som kan havne helt andre steder enn i de mest utsatte områdene. Da mener jeg man må være såpass redelig å ikke kalle det en tiltakspakke for Sørvestlandet, sier Støre til VG.

Les også: Støre i duell med Jensen: Tid og tillit tapt i asylsaken

– For narr

Finansminister Siv Jensen (Frp) sier følgende i en e-post til Stavanger Aftenblad.

– Regjeringen har ikke holdt Stortinget for narr.

Hun mener store midler vil bli tildelt Vestlandet, selv om ikke pengene er øremerket.

– Hovedinnretningen av tiltakspakken for økt sysselsetting er midlertidige tiltak rettet mot Sør- og Vestlandet. Det er riktig at noen av tiltakene ikke er øremerket Sør- og Vestlandet. Dette betyr ikke at midlene ikke vil tilfalle Sør- og Vestlandet, svarer finansminister Siv Jensen (Frp) i en epost til avisen.