Topphemmelig materiale i Clintons eposter

USAs tidligere utenriksminister Hillary Clinton driver intens valgkamp foran nominasjonsvalget i Iowa. Fredag kom nyheten om at det skal være funnet topphemmelig materiale på en privat epostserver hun brukte mens hun var utenriksminister. Foto: Jim Bourg (Reuters / NTB scanpix) Les mer Lukk

Sju epostutvekslinger som har gått via Hillary Clintons private epostserver, inneholder topphemmelig materiale. Amerikanske myndigheter vil derfor ikke offentliggjøre meldingene.

Totalt dreier det seg om 22 eposter og 37 sider med tekst, ifølge utenriksdepartementets talsmann John Kirby.

Hillary Clinton, som regnes som den fremste i konkurransen om å bli Demokratenes presidentkandidat, brukte en usikret hjemmeserver da hun var USAs utenriksminister, noe hun har fått skarp kritikk for. Det føderale politiet FBI gransker også saken for å finne ut om statshemmeligheter har blitt avslørt.

Les også: Clinton og Sanders spisser argumentene før Iowa

De mange tusen epostene som er sendt over hjemmeserveren offentliggjøres puljevis av utenriksdepartementet for å gi offentligheten innsyn i hva slags informasjon som er gått via Clintons egen server. Meldingene er blitt lagt ut på nett med jevne mellomrom, men det vil altså ikke skje med de aktuelle 22.

Utenriksdepartementet sier de sju epostutvekslingene ikke var markert som fortrolige da de ble sendt.

– Dokumentene blir oppgradert på forespørsel fra etterretningstjenestene fordi de inneholder en kategori topphemmelig materiale. Disse dokumentene var ikke kategorisert som fortrolige da de ble sendt, sier Kirby.

Les også:

Clinton angrep Sanders for våpenstøtte

Hillary Clinton favoritt på Stortinget

Bill Clinton: Ingen er bedre kvalifisert enn min kone