Hillary Clinton favoritt på Stortinget

Hillary Clinton har solid støtte blant norske stortingspolitikere. Foto: Scott Morgan/Reuters/NTB scanpix.
Hillary Clinton har solid støtte blant norske stortingspolitikere. Foto: Scott Morgan/Reuters/NTB scanpix. Foto: NTB scanpix

Oslo (NTB): Et flertall av stortingsrepresentantene håper Hillary Clinton blir USAs neste president. Donald Trump har ingen støtte på Stortinget.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en undersøkelse Aftenposten har gjort. Med 68 prosent av stemmene er Hillary Clinton en soleklar vinner blant stortingsrepresentantene som avga svar. Hun er den mest populære i alle partier med unntak av SV, der Bernie Sanders får alle stemmene, og Frp, hvor alle utenom én vil ha en republikaner, med Marco Rubio som den mest populære.

81 prosent av dem som svarte, vil ha en demokrat. Fordi svarprosenten til Frp og Høyre er lavere enn for de fleste andre partier, ville et resultat hvor alle svarte, trolig vært litt mer oppløftende for republikanerne. Men uansett vil demokratene ha et stort flertall blant de norske folkevalgte.

Høyre er det eneste partiet som er delt. Men et stort flertall, ni av tolv, vil ha Clinton i stedet for en republikaner.

Donald Trump er den kandidaten som nevnes desidert flest ganger som en som er uegnet som president. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus