Gaute Grøtta Grav hardt ut mot TV 2s Toska-signering

Gaute Grøtta Grav mener TV 2s ansettelse av David Toska åpner for nyskaping i realitysjangeren også. Les mer Lukk

Gaute Grøtta Grav er ikke i ekstase over TV 2s signering av David Toska. 

Søndag ble det klart at David Toska, som tidligere er dømt for Nokas-ranet, skal stille som ekspert i TV 2s sjakkstudio. Toska ble utpekt som hovedmannen bak ranet.

Annonseringen har fått reaksjoner fra flere hold, og nå hiver tidligere «Farmen»-programleder Gaute Grøtta Grav (42) seg inn i diskusjonen.

På sin egen Facebook-side deler Grøtta Grav et lengre innlegg om TV 2s nyeste signering.

«Orderud på Torpet?»

Grøtta Grav meddeler at TV 2s ansettelse av Toska åpner for nyskaping i realitysjangeren også.

«Orderud på Torpet?», spør Grøtta Grav innledningsvis i innlegget. Ifølge programlederen har han selv og produksjonen ved flere anledninger sagt nei til spennende personligheter som har ønsket å delta på vanlig «Farmen» og kjendisversjonen, fordi de tidligere er straffedømte.

– De fortjener sikkert en ny sjanse i livet etter sonet straff, men det betyr ikke at etterlatte eller andre som har blitt negativt påvirket av dem, skal behøve ekstrabelastningen det er å se vedkommende på skjermen, i gladsaker i ukeblader og sosiale medier. Det har vært vår moralske rettesnor, skriver han.

Senkveld takket nei

Grøtta Grav poengterer at «Senkveld» i sine glansdager, med Thomas og Harald, fikk tilbud om å ha Toska som gjest.

– Det hadde sikkert gitt gode seertall. Men jeg husker de takket nei, fordi det ble feil å applaudere ham inn i et underholdningsprogram, skriver Grøtta Grav.

– Og så enkelt er det nå også. Det burde i hvert fall være det. Ikke fordi Toska skal straffes mer, men fordi de som har vonde minner fra ranet skal slippe å få ansiktet hans og minnene fra den vonde tiden slengt i trynet unødig av en stor kommersiell kanal, opphøyd som ufarlig underholdning.