Dette skjedde i natt

Foto: Ned Alley / NTB
Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 24. oktober.

To menn alvorlig skadd i to knivangrep i Trondheim

To menn ble knivstukket løpet av drøy times tid i Trondheim lørdag kveld. Begge får behandling for alvorlige skader på St. Olavs hospital.

Den første hendelsen ble meldt fra Møllenberg klokken 21.02. Her ble en mann i slutten av 20-årene funnet med alvorlige, men ikke livstruende skader. Ingen er pågrepet i saken.

Den andre andre knivstikkingen skjedde på Ila i Trondheim like etter klokken 22. Her ble en gutt i slutten av tenårene alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

En ung mann ble pågrepet i nærheten kort etter angrepet. Han er siktet for grov kroppskade. Politiet mener sakene ikke har noe med hverandre å gjøre.

Fireåring funnet alene på gaten i Bergen sentrum

En lettkledd og kald fire år gammel gutt ble tatt hånd om av en politipatrulje i midt i Bergen sentrum ved Engen like før klokken 2 natt til søndag.

– Vi fikk melding fra patruljen klokken 1.51. De tok ham inn i bilen og han fått en bolle og fått varmen i seg, forteller operasjonsleder Eivind Hellesund i Vest politidistrikt til NTB.

Ved 4.30-tiden opplyser politiet at de har fått bekreftet sikker identitet på barnet og omstendighetene rundt hendelsen. Gutten er i trygge hender og saken vil bli fulgt opp av barnevernet.

200.000 bekreftet koronasmittet i Norge – 543 nye smittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 543 koronasmittede i Norge. Det er 209 flere enn samme dag i forrige uke. Til sammen har nå 200.093 personer testet positivt for korona her i landet.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 564 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 409, så smittetrenden er stigende.

Omkring 69 prosent av befolkningen i Norge er fullvaksinerte. For befolkningen over 18 år er andelen vel 86 prosent. Totalt er det satt nesten 8 millioner vaksinedoser i Norge.

Narkoleder tatt i Colombia

Colombias mest ettersøkte narkotikasmugler, Dairo Antonio Usuga, er pågrepet. Det kunngjorde regjeringen i Bogota i natt norsk tid. Usuga, som går under kallenavnet Otoniel, ble tatt i en kystby nær grensen til Panama.

– Dette er et kupp som bare kan sammenlignes med pågripelsen av Pablo Escobar, sier president Iván Duque. Escobar var grunnlegger og leder for Medellin-kartellet og ble drept da han forsøkte å stikke av fra politi som skulle pågripe ham i 1993.

Picasso-kunst solgt

Elleve malerier og andre kunstverker av Pablo Picasso, er solgt på en auksjon i Las Vegas for over 100 millioner dollar, rundt 835 millioner kroner.

Auksjonen fant sted i regi av auksjonshuset Sotheby's i natt norsk tid. Kjøpernes navn er ikke kunngjort.

Orkan nærmer seg Mexico

Orkanen Rick styrker seg utenfor Mexicos sørvestlige stillehavskyst og ventes å treffe land i morgen.

I natt lå orkanen rundt 315 kilometer sør for kystbyen Zihuatenejo, som ligger nordvest for Acapulco. Vindkastigheten ventes å være på opp mot 54 meter i sekundet når den treffer land, ifølge en prognose fra det amerikanske orkanvarslingssenteret (NHC).